Tuinbeurs ‘Le Manoir’ werd schot in de roos

© (Foto GST)
Redactie KW

De eerste editie van ‘Le Manoir’ in Beernem wordt een echte voltreffer. Tijdens de eerste drie dagen hebben heel wat bezoekers de tuinbeurs op het domein van Paul en Magali Vande Walle-Papillon bezocht, volledig coronaproof.

Het event ‘Le Manoir’, genoemd naar het bedrijf ‘Le Manoir Alexandre’ van de familie Vande Walle-Papillon leidt je via een prachtige dreef naar de tuin, in een sfeer van gezelligheid en een overheersende rust. Een sfeervolle locatie, plannen afgestemd op de huidige hygiënische voorschriften. Het domein is ongeveer 40.000 m2 groot waarvan er ongeveer 5.000 m2 gebruikt is voor het tuinevenement.

Het was Paul Vande Walle zelf die met het idee kwam de tuinbeurs hier te organiseren. ” Normaal zijn er het hele jaar door tuinbeurzen maar momenteel is alles geannuleerd onder andere Hof en Tuin in Aartrijke en de tuinbeurs van Beervelde. Ik heb dan samen met enkel vrienden-exposanten het idee opgevat om toch iets kleins te organiseren en aangezien ik hier over de nodige plaats, kader en mogelijke parking beschik om alles binnen de nog geldende coronaregels te doen was de beslissing snel genomen.”

“We hebben de indruk dat mensen meer dan ooit nood hebben om het huis uit te komen. We horen dat ook aan de reacties van zowel de standhouders als de bezoekers die hartverwarmend zijn en ons hebben doen beslissen dat ‘Le Manoir’ normaal volgend jaar een vervolg zal krijgen”, weet Paul Vande Walle te vertellen.

“Wel zullen we wat met de datum moeten schuiven want dit weekend organiseert men normaal de tuinbeurs in Beervelde en we willen niet met hen concurreren. We opteren voor een datum iets meer naar het einde van de zomer toe maar daarover is nu nog geen beslissing gevallen.”

Ook voor de standhouders is deze kleine tuinbeurs een opsteker. Voor het Beernems bedrijf Bemotec dat metaalconstructies vervaardigd is deze lokale beurs ideaal. “We proberen zoveel mogelijk West-Vlaanderen als onze afzetmarkt te zien. Deze eerste editie van ‘Le Manoir’ heeft tot nu toe heel wat volk vanuit Beernem, maar ook van ver daarbuiten naar hier gebracht en we kunnen niet anders dan tevreden te zijn met onze deelname. We kunnen enkel maar zeggen: een dikke pluim voor de organisatie.”

Tussen de vele bezoekers op zondag spotten we ook burgemeester van Oostende Bart Tommelein samen met zijn gezin en hond Maggie. “Ik heb de uitnodiging gekregen van Geert Simoen die een vriend is van mij. Het leek me de ideale gelegenheid om enkele ideeën op te doen voor volgend jaar en we hebben er een gezellige familie-uitstap van gemaakt.”

De stand van Antoorn Vancompernolle en Pedro Matthys met hun olijfbomen trok de aandacht van Bart Tommelein. “Ik heb toch een beetje voorliefde voor olijfbomen en we hebben er thuis ook vier staan”, weet hij te vertellen waarop zijn echtgenote hem corrigeert:”Vijf hebben we er.”

‘Le Manoir’ is nog te bezoeken op maandag 12 oktober van 10 tot 18 uur. Er is een gratis parking voorzien en de inkom bedraagt 2 euro, kinderen jonger dan 12 genieten gratis toegang en honden zijn welkom als ze aan de leiband lopen. Meer info: www.tuinbeurzen.be

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier