Tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen in Lendelede

Redactie KW

Donderdag werden tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen op een weide langs de Meikapelstraat in Lendelede. Iemand had de politie daarvan ingelicht.

Het gaat om 3 oehoes, 21 konijnen, 2 kerkuilen, 5 ganzen, 10 kippen, 22 parkieten, 3 dwergpapegaaien en 1 Duitse herdershond. Daarnaast waren er verschillende kadavers afkomstig van pluimvee, konijnen en vogels. De eigenaar deed vrijwillig afstand van alle dieren. De politie kreeg een seintje van de toestand in de Meikapelstraat en ging met toestemming van het parket ter plaatse met de bevoegde inspectiediensten en veeartsen van de Vlaamse overheid. Men stelde vast dat de dieren geen drinken hadden en geen beschutting hadden tegen de wind en stelden schrijnende taferelen vast inzake dierenwelzijn. Op het ogenblik van de inbeslagname was eigenaar Dirk. D. uit Kuurne daar ook aanwezig.

De eigenaar deed vrijwillig afstand van alle dieren

De oehoes, een uil, een aantal kanaries en dwergpapegaaien werden overgebracht naar het Vogelopvangcentrum in Deerlijk. “De andere dieren worden opgevangen in ons Dierenasiel van de Leiestreek in Zwevegem”, zegt Veerle Debaillie.”We zoeken echter nog dringend adoptiegezinnen voor de konijnen waarvan een groot deel zwanger is. Ook de Duitse herder en de kat kunnen geadopteerd worden.”

Slangen

In een woning in de Kortrijksestraat werden 1 boa wurgslang, 2 korenslangen en 1 baardagaam hagedis in verwaarloosde toestand aangetroffen. Die dieren werden overgebracht naar SOS Reptiel in Zuienkerke.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier