"We merken inderdaad dat de boshyacinten steeds populairder worden. Denk maar aan het Hallerbos waar ze nu al bussen inleggen. Het is daar een ware volkstoeloop. Dat is ooit anders geweest", legt Erik Cooman, Gids van natuurpunt uit. "Een boshyacint is de meest uitgesproken soort in het voorjaar. Ze maakt vast onderdeel uit van de voorjaarsflora samen met de bosanemoon. Ze hebben allemaal als kenmerk dat ze heel vroeg tot bloei komen. Op die manier kunnen ze van de zon genieten voor de bomen in blad staan. Want die zon hebben ze nodig om te bloeien."

De planten blijven volgens de gids nog tot eind deze maand staan, ze zijn nog niet op hun hoogtepunt. Natuurliefhebbers kunnen op 28 april meegaan met de Boshyacintenwandeling van het Natuurpunt doorheen Bassegembos en het Arnolduspark. De wandeling start om 14.30 uur op de parking aan het Vital Moreelsplein.

(XC)

"We merken inderdaad dat de boshyacinten steeds populairder worden. Denk maar aan het Hallerbos waar ze nu al bussen inleggen. Het is daar een ware volkstoeloop. Dat is ooit anders geweest", legt Erik Cooman, Gids van natuurpunt uit. "Een boshyacint is de meest uitgesproken soort in het voorjaar. Ze maakt vast onderdeel uit van de voorjaarsflora samen met de bosanemoon. Ze hebben allemaal als kenmerk dat ze heel vroeg tot bloei komen. Op die manier kunnen ze van de zon genieten voor de bomen in blad staan. Want die zon hebben ze nodig om te bloeien."De planten blijven volgens de gids nog tot eind deze maand staan, ze zijn nog niet op hun hoogtepunt. Natuurliefhebbers kunnen op 28 april meegaan met de Boshyacintenwandeling van het Natuurpunt doorheen Bassegembos en het Arnolduspark. De wandeling start om 14.30 uur op de parking aan het Vital Moreelsplein. (XC)