Tiegembos kleurt paars door boshyacinten

De boshyacinten hebben als kenmerk dat ze erg vroeg tot bloei komen. © XC
Redactie KW

Het hoeft niet altijd het Hallerbos te zijn, want ook in Tiegembos kleurt de bodem 50 tinten paars door de bloeiende boshyacinten. Elk jaar steken de plantjes rond deze tijd de kopjes uit de grond. Liefhebbers hoeven zich niet te haasten: ze blijven zeker nog tot eind deze maand staan.

“We merken inderdaad dat de boshyacinten steeds populairder worden. Denk maar aan het Hallerbos waar ze nu al bussen inleggen. Het is daar een ware volkstoeloop. Dat is ooit anders geweest”, legt Erik Cooman, Gids van natuurpunt uit. “Een boshyacint is de meest uitgesproken soort in het voorjaar. Ze maakt vast onderdeel uit van de voorjaarsflora samen met de bosanemoon. Ze hebben allemaal als kenmerk dat ze heel vroeg tot bloei komen. Op die manier kunnen ze van de zon genieten voor de bomen in blad staan. Want die zon hebben ze nodig om te bloeien.”

Tiegembos kleurt paars door boshyacinten

De planten blijven volgens de gids nog tot eind deze maand staan, ze zijn nog niet op hun hoogtepunt. Natuurliefhebbers kunnen op 28 april meegaan met de Boshyacintenwandeling van het Natuurpunt doorheen Bassegembos en het Arnolduspark. De wandeling start om 14.30 uur op de parking aan het Vital Moreelsplein.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier