Team Mooimakers Koksijde blijft inzetten op strand met minder afval

We herkennen v.l.n.r. Jan Vandromme (diensthoofd milieu en duurzame ontwikkeling), Guido Decorte (schepen van Milieu en Duurzame Ontwikkeling), Edwig Dolfen (milieutoezichter), Nathalie Haentjens (medewerker dienst milieu en duurzame ontwikkeling) en Sarah-Jane, Arno en Alexi van het team Mooimakers. © MVQ
Redactie KW

Een team Mooimakers zet in Koksijde iedereen aan om even na te denken over het gebruik van plastic wegwerpproducten en -verpakkingen. Want een dagje strand kan heus zonder afval.

“De hoeveelheid restafval zakte de voorbije tien jaar met meer dan een kwart in Koksijde”, weet schepen van Leefmilieu Guido Decorte. “Onder de noemer ‘Plasticvrij Koksijde’ zetten we ook deze zomer een enthousiast team Mooimakers in op het strand en langs de zeedijk. Dat team moet onze toeristen sensibiliseren rond het gebruik van plastic wegwerpproducten. De plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen. Hoewel plastic heel lang mee kan gaan, wordt het gros na eenmalig gebruik gewoon weggegooid. De verhalen over de plasticsoep in zee en de problematiek over de microplastics zijn genoegzaam bekend.”

Semi-ondergrondse inzamelpunten

“Een dagje strand kan heus zonder afval. Dat is meteen een van de slogans van onze zomercampagne. Tegelijkertijd wordt aan onze tijdelijke verblijvers alle info gegeven om hun huisvuil correct aan te bieden. In de toeristische zone gebeurt dat bij voorkeur in een van onze semi-ondergrondse inzamelpunten. We gunnen meeuwen liever geen fastfood.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier