Wandelaars die hun hond uitlaten, verstoren het broeden van de dieren. Daarom is het strand vanaf de laagwaterlijn tot en met de zeereepduinen niet meer vrij toegankelijk. Dit gedeelte kan je enkel bezoeken tijdens natuureducatieve wandelingen.

Afdeling Kust en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid sloegen de handen in elkaar om een beter alternatief voor de wandelaars te voorzien. Via een houten oversteek kunnen zij het gebied nog bezoeken.

Het afsluiten van dit deel strand en duinen als reservaat is het sluitstuk van werken die voorzien zijn in het goedgekeurde beheersplan voor het natuurgebied de IJzermonding. De werken van de voorbije jaren wierpen al overduidelijk hun vruchten af. Een van de meest opvallende verwezenlijkingen is de sterk toegenomen waarnemingen van zeehonden in de IJzermonding. De overheid hoopt nu dat nog meer dieren de weg zullen vinden naar het gebied.

(BELGA)

Wandelaars die hun hond uitlaten, verstoren het broeden van de dieren. Daarom is het strand vanaf de laagwaterlijn tot en met de zeereepduinen niet meer vrij toegankelijk. Dit gedeelte kan je enkel bezoeken tijdens natuureducatieve wandelingen. Afdeling Kust en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid sloegen de handen in elkaar om een beter alternatief voor de wandelaars te voorzien. Via een houten oversteek kunnen zij het gebied nog bezoeken. Het afsluiten van dit deel strand en duinen als reservaat is het sluitstuk van werken die voorzien zijn in het goedgekeurde beheersplan voor het natuurgebied de IJzermonding. De werken van de voorbije jaren wierpen al overduidelijk hun vruchten af. Een van de meest opvallende verwezenlijkingen is de sterk toegenomen waarnemingen van zeehonden in de IJzermonding. De overheid hoopt nu dat nog meer dieren de weg zullen vinden naar het gebied.(BELGA)