"Met zo'n hitte moet het vroeg of laat wel eens busken". En " het zou eens goed moeten regenen." Bij de kapper en in de supermarkt veelgehoorde opmerkingen. Rond half elf vielen een aantal druppels uit de zwaarbeladen lucht. Het sein voor velen om naar buiten te trekken en te genieten van de verfrissende druppels. De vreugde was van korte duur, want de welgekomen regen werd gevolgd door flinke windstoten en hagelstenen. Plots, uit het niets.

De gevolgen waren navenant. Op het pleintje in de Goudbergstraat werden drie bomen door het geweld uit de grond gerukt en kwamen terecht op twee wagens. Een verlichtingspaal ving de klappen op zodat er slechts licht schade was aan de voertuigen. Het kapelletje overleefde de storm wel.

Parkies

Ook rond de vijver op SPWE en in SPWE basis vielen bomen. In het park waren de hofconcerten nog bezig toen de storm toesloeg. De aanwezigen werden vanzelfsprekend ook verrast en schuilden tegen de muur van de bibliotheek. Daar werd een boom getroffen door de bliksem en viel tegen de muur aan, er vielen enkel lichtgewonden.

© SLW

Zo eindigde de warmste dag van het jaar in de hel, de natuur ontbond zijn duivels. Alles wat enigszins los zat werd meegenomen door de wind. Het gemeentebestuur zal het park afsluiten tot alle loszittende takken zijn opgeruimd. "Er zijn nog heel wat afgeknakte takken die in de kruinen blijven liggen en die zomaar opeens naar beneden kunnen vallen. Dat risico willen we niet lopen, daarom sluiten we het park af tot maandagmiddag. Ook de bib is dus niet bereikbaar tot maandagmiddag", aldus schepen Geert Breughe (CD&V).

"Met zo'n hitte moet het vroeg of laat wel eens busken". En " het zou eens goed moeten regenen." Bij de kapper en in de supermarkt veelgehoorde opmerkingen. Rond half elf vielen een aantal druppels uit de zwaarbeladen lucht. Het sein voor velen om naar buiten te trekken en te genieten van de verfrissende druppels. De vreugde was van korte duur, want de welgekomen regen werd gevolgd door flinke windstoten en hagelstenen. Plots, uit het niets. De gevolgen waren navenant. Op het pleintje in de Goudbergstraat werden drie bomen door het geweld uit de grond gerukt en kwamen terecht op twee wagens. Een verlichtingspaal ving de klappen op zodat er slechts licht schade was aan de voertuigen. Het kapelletje overleefde de storm wel.Ook rond de vijver op SPWE en in SPWE basis vielen bomen. In het park waren de hofconcerten nog bezig toen de storm toesloeg. De aanwezigen werden vanzelfsprekend ook verrast en schuilden tegen de muur van de bibliotheek. Daar werd een boom getroffen door de bliksem en viel tegen de muur aan, er vielen enkel lichtgewonden.Zo eindigde de warmste dag van het jaar in de hel, de natuur ontbond zijn duivels. Alles wat enigszins los zat werd meegenomen door de wind. Het gemeentebestuur zal het park afsluiten tot alle loszittende takken zijn opgeruimd. "Er zijn nog heel wat afgeknakte takken die in de kruinen blijven liggen en die zomaar opeens naar beneden kunnen vallen. Dat risico willen we niet lopen, daarom sluiten we het park af tot maandagmiddag. Ook de bib is dus niet bereikbaar tot maandagmiddag", aldus schepen Geert Breughe (CD&V).