Stasegemse Lindeboom verhuist 400 meter

© foto PV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woensdag verhuisde de lindeboom aan het rond punt in Stasegem, naar Veldrijk. Dit naar aanleiding van toekomstige werken rond de revitalisering in Harelbeke-Zuid.

De werken rond de Harelbeke-Zuid zullen later op het jaar, indien de planning wegens corona niet verandert, ook nog aan het rond punt in Stasegem – aan de firma Ranson – passeren. Er moeten namelijk ondergrondse leidingen aangelegd worden. “Daarbij zou de mooie grote linde die midden op het rond punt staat van de Politieke Gevangenenstraat in de weg staan. We hebben de boom verplaatst naar een veiligere plek omdat hij anders mogelijk beschadigd zou worden”, duidt schepen van Milieu, Groen en Openbare werken Tijs Naert (Groen).

https://www.youtube.com/watch?v=scLNn1GXcE8

Video stad Harelbeke

De lindeboom, met een omtrek van 1,35 meter, werd verplaatst door de gespecialiseerde firma Mulders uit Haaren. “Door de grootte omvang van de boom verkozen we de boom met een kraan te verplanten. Hij staat nu in de buurt, 400 meter verder in Veldrijk. Daar kan hij verder floreren.”

In deze tijd van Covid-19 geen evidentie. “Dit gebeurde natuurlijk met het in acht nemen van alle coronamaatregelen”, vertelt Tijs verder. “Op deze manier wil onze stad ook zorg dragen voor het bestaande groen. Een boom van deze leeftijd is als een historisch gebouw, dat heeft veel waarde en vervang je ook niet zomaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier