Op zaterdag 1 december wordt er geplant in de Preisbergstraat in Aalbeke. Op het terrein van een kleine vijf hectare zal men zo'n 14.000 bomen aanplanten. De bomenplantactie gaat van start om 10 uur en eindigt rond 15 uur. Er wordt een bar voorzien door een aantal Aalbeekse verenigingen zoals Chiro Aalbeke, gezinsbond, Davidsfonds en De Planktrekkers, in samenwerking met de Wereldwinkel en Natuurpunt. Wie helpt, krijgt een gratis verwarmend drankje.

Het Preshoekbos ligt op de grens van Marke, Aalbeke en Lauwe. © google maps

Op 6 december wordt er samen met de Markse scholen - De Levensboom, De Rodenburgschool, De Vrije Centrumschool, Het Open Groene, Buso ter Bruyninge, Kinderland en Mijn Oogappel - een sinterklaasboomplantactie gehouden. Samen met meer dan 500 kinderen uit het derde tot en met het zesde leerjaar worden 4.000 bomen geplant in een nieuw stukje bos in de Keizerstraat in Marke. De Sint zal een bezoekje brengen aan de kinderen. Afspraak om 13.45 uur in de Cornelusweg Marke. "Zo werken ook de kinderen mee aan een groene en leefbare stad. De vrijwilligers van de Wereldwinkel zullen zorgen voor een fair trade drankje", stelt schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn.

Op zaterdag 1 december wordt er geplant in de Preisbergstraat in Aalbeke. Op het terrein van een kleine vijf hectare zal men zo'n 14.000 bomen aanplanten. De bomenplantactie gaat van start om 10 uur en eindigt rond 15 uur. Er wordt een bar voorzien door een aantal Aalbeekse verenigingen zoals Chiro Aalbeke, gezinsbond, Davidsfonds en De Planktrekkers, in samenwerking met de Wereldwinkel en Natuurpunt. Wie helpt, krijgt een gratis verwarmend drankje.Op 6 december wordt er samen met de Markse scholen - De Levensboom, De Rodenburgschool, De Vrije Centrumschool, Het Open Groene, Buso ter Bruyninge, Kinderland en Mijn Oogappel - een sinterklaasboomplantactie gehouden. Samen met meer dan 500 kinderen uit het derde tot en met het zesde leerjaar worden 4.000 bomen geplant in een nieuw stukje bos in de Keizerstraat in Marke. De Sint zal een bezoekje brengen aan de kinderen. Afspraak om 13.45 uur in de Cornelusweg Marke. "Zo werken ook de kinderen mee aan een groene en leefbare stad. De vrijwilligers van de Wereldwinkel zullen zorgen voor een fair trade drankje", stelt schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn.