Sluikstorters bezaaien Bosweg in Rekkem volledig met afval

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Sluikstorten is een probleem dat doorheen Vlaanderen hardnekkig blijft bestaan, maar in Rekkem gaan enkelen wel heel driest te werk.

De Bosweg kan je met veel eenvoud gaan klasseren als een vergeten hoekje van de gemeente. Gelegen tussen de N58 en de Grote Weg is het niet meteen de plaats waar je komt als je er niet specifiek moet zijn. Dat is blijkbaar ook niet aan de aandacht van enkele sluikstorters ontsnapt. De gracht, die langsheen de volledige lengte de weg volgt, ligt bezaaid met afval. Naast de bekende vuilniszakken, grote aantallen bierblikjes en flesjes, springen ook enkele grotere stukken meteen in het oog. Verfemmers, een trapladder, stukken van zetels en andere meubels tot zelfs versleten petroleumkacheltjes. Een allegaartje van producten die je niet meteen per fiets kan verplaatsen.

Enkele wandelaars, die bijna dagelijks de plaats voorbij komen, bemerkten via sociale media ook al op dat de afvalberg wekelijks blijft groeien.

Via de meldingskaart werden de bevoegde diensten van de stad Menen op de hoogte gebracht. Ze zullen zich over de opvolging ontfermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier