"Onze kinderen zitten samen op school en werken daar momenteel rond het thema milieu en afvalbewustwording. Ze zijn ook aangesloten bij de WWF-Rangerclub, ze geven dus graag het goede voorbeeld", vertelt Katja Buytaers. Aan onze kustlijn spoelt jaarlijks ongeveer 67.000 kilogram afval aan. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand.

"Vooral in de duinen lag er veel zwerfvuil: flessen en blikjes, dopjes, sigarettenpeuken, pampers, hondenpoepzakjes...", zegt Machteld Bats. De 'World Cleanup Day' werd in het leven geroepen om het wereldwijde afvalprobleem onder de aandacht te brengen. Miljoenen mensen uit meer dan 180 landen droegen een steentje bij aan de opruimactie.

(WK)

"Onze kinderen zitten samen op school en werken daar momenteel rond het thema milieu en afvalbewustwording. Ze zijn ook aangesloten bij de WWF-Rangerclub, ze geven dus graag het goede voorbeeld", vertelt Katja Buytaers. Aan onze kustlijn spoelt jaarlijks ongeveer 67.000 kilogram afval aan. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand. "Vooral in de duinen lag er veel zwerfvuil: flessen en blikjes, dopjes, sigarettenpeuken, pampers, hondenpoepzakjes...", zegt Machteld Bats. De 'World Cleanup Day' werd in het leven geroepen om het wereldwijde afvalprobleem onder de aandacht te brengen. Miljoenen mensen uit meer dan 180 landen droegen een steentje bij aan de opruimactie.(WK)