Recyclagepark opnieuw open in Bredene, Colruyt voorlopig niet

Wie het nog kan uitstellen, komt best niet naar het recyclagepark. © Getty
Redactie KW

Het milieu- en recyclagepark gaat vanaf dinsdag 7 april opnieuw open in Bredene. “Op het park moet je straks uiteraard de afstandsregels respecteren en er zal slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten worden”, aldus schepen Kristien Vanmullem. Het containerpark zal tijdelijk wel langer open zijn.

Er zullen, eenmaal het recyclagepark opnieuw de deuren opent, maximum zeven voertuigen tegelijk toegelaten worden. Tijdens de paasvakantie zal het containerpark open zijn van dinsdag tot en met vrijdag (telkens doorlopend van 8.30 tot 18 uur) en op zaterdag (van 8.30 tot 17 uur).

“Je zal het recyclagepark enkel kunnen bereiken vanuit de richting van de Pieter Breugelstraat”, verwittigt schepen Vanmullem. “Uitrijden zal gebeuren via de Sluizenstraat. In de smalle toegangsweg naar het recyclagepark (Noord-Edestraat) wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd.”

Wachten in je auto

Kristien Vanmullem roept de inwoners op zich aan de intussen bekende afstandsregels te houden. “Die moeten ook in het park gerespecteerd worden. Bezoekers zullen in hun wagen moeten blijven zitten in de wachtrij. De politie zal hierop toekijken.”

De inzameling van asbest wordt niet opgestart om de druk op het beschermingsmateriaal in Vlaanderen niet verder te verhogen. Aanhangwagens worden verboden en dus niet op het park toegelaten. “Grote hoeveelheden zullen geweigerd worden en goederen bestemd voor de kringwinkel kunnen niet aangeleverd worden.”

Wie het nog kan uitstellen, komt best niet naar het park volgens de schepen. “De hygiënemaatregelen zullen er van kracht zijn: je vermijdt er contact en houdt 1,5 meter afstand tot de parkwachter. Ik verzoek iedereen nog meer dan anders het werk en de richtlijnen van onze medewerkers te respecteren. Doe je dat niet, weet dan dat er nultolerantie geldt. Bij elke inbreuk zal er een klacht ingediend worden en volgt een boete.”

Vanmullem adviseert ook om alleen naar het recyclagepark te komen. “Kom enkel met twee indien je hulp nodig hebt bij het lossen van de wagen. Weet dat de recyclageparkwachter niet zal helpen. Wacht met het lossen van de afvalstoffen tot je een teken krijgt van de recyclageparkwachter dat de container waar je heen moet effectief beschikbaar is. Het is niet de bedoeling dat we straks met velen rond een container gaat staan.”

Colruyt Bredene opent op 29/4

De vernieuwde vestiging van de Colruyt zal de deuren openen op woensdag 29 april. Het warenhuis zal zich aan de strikte maatregelen houden die in het kader van de bestrijding van het coronavirus van kracht zijn. Er wordt geen openingsreceptie georganiseerd.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier