Al meer dan dertig jaar huist er een uitgebreide kolonie huiszwaluwen onder de dakgoten van het Oostrozebeekse gemeentehuis. De vrijwilligers van natuurpunt de Torenvalk willen maar al te graag met de steun van het gemeentebestuur de kolonie nog uitbreiden, en wel door het ophangen van extra kunstnesten in de hoop dat die straks ontdekt worden door de zwaluwen. Al meer dan dertig jaar wordt het aantal broedgevallen nauwkeurig bijgehouden.

Dit jaar was een recordjaar, met 57 broedgevallen. De extra nestgelegenheden werden opgehangen tegen de gevel van de nieuwe sporthal. Een verklaring voor de aanwezigheid van deze sterke kolonie is er niet meteen, maar wellicht heeft de nabijheid van de rivier de Mandel daar veel mee te maken. Daar vinden ze nestmateriaal en water trekt ook heel veel muggen aan. Voor de ophanging van de 32 nieuwe nestgelegenheden werden de medewerkers Jeroen Vullers, Noel Cabbeke, Marie-Jeanne De Caluwe, Isabel Lemahieu en Roland Heytens bedankt met een heerlijk zwaluwenbiertje.

Al meer dan dertig jaar huist er een uitgebreide kolonie huiszwaluwen onder de dakgoten van het Oostrozebeekse gemeentehuis. De vrijwilligers van natuurpunt de Torenvalk willen maar al te graag met de steun van het gemeentebestuur de kolonie nog uitbreiden, en wel door het ophangen van extra kunstnesten in de hoop dat die straks ontdekt worden door de zwaluwen. Al meer dan dertig jaar wordt het aantal broedgevallen nauwkeurig bijgehouden. Dit jaar was een recordjaar, met 57 broedgevallen. De extra nestgelegenheden werden opgehangen tegen de gevel van de nieuwe sporthal. Een verklaring voor de aanwezigheid van deze sterke kolonie is er niet meteen, maar wellicht heeft de nabijheid van de rivier de Mandel daar veel mee te maken. Daar vinden ze nestmateriaal en water trekt ook heel veel muggen aan. Voor de ophanging van de 32 nieuwe nestgelegenheden werden de medewerkers Jeroen Vullers, Noel Cabbeke, Marie-Jeanne De Caluwe, Isabel Lemahieu en Roland Heytens bedankt met een heerlijk zwaluwenbiertje.