Radiozender Qmusic brengt tijdens de komende zomervakantie Mexico naar Oostende. De hele zomer zendt Qmusic live uit vanuit het Q-Beach House. Opnieuw staan heel wat nationale en internationale topartiesten te popelen om langs te komen. "Met de klimaatacties tegenwoordig hebben we bij Qmusic ook besloten om het Q-Beach House de hele zomer pastiekvrij te houden", vertelt Machteld Paradis, persverantwoordelijke bij Medialaan. "Qmusic vervangt 125.000 plastic rietjes, 15.000 plastic bekers en 60.000 plastic verpakkingen van snoep en gadgets door duurzame alternatieven."

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. © Q-Beach House

De twaalfde editie werd in een nieuw jasje gestopt. "Met felle kleuren, piñata's en cactussen brengen we Mexico naar Oostende. De radiostudio in Mexicaanse stijl bevindt zich op de eerste verdieping van de Haciënda, waar de Qmusic-dj's live radio gaan maken van 6 uur tot 22 uur. Allemaal in combinatie met zicht op zee, het strand en het terras van het Q-Beach House", vervolgt Machteld.

Het weekend wordt elke vrijdag ingezet met een dj-set tijdens 'Thank God it's Friday'. Daarnaast zijn er ook vier Sunset Concerten gepland. Wie er op de Sunset Concerten het podium zal betreden wordt later bekend gemaakt. Het Q-Beach House is geopend van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september.

Leuke weetjes:

© Q-Beach House

Voor de opbouw van het Q-Beach House wordt 35.000 meter hout gebruikt. Om plaats te maken voor het Q-Beach House werd maar liefst 2.500 ton zand afgegraven. Het Q-Beach House bevat 132.567 vijzen. Er werd tevens 16 kilometer aan datakabel aangelegd. De opbouw duurde in totaal 843 mandagen. Vorig jaar trok het Q-Beach House in totaal 275.000 bezoekers.

(JRO)