Puppy gebeten door loslopende hond op Ieperse vestingen

© (Foto TP)
Redactie KW

Op de Ieperse vestingen is vrijdagavond een puppy plots aangevallen door een loslopende hond. Rachel deed er alles aan om haar huisdier los te krijgen, maar ze kon naar eigen zeggen niet rekenen op de hulp van het agressieve baasje. Ze doet nu een oproep naar de dader. “Hou je huisdier aan een leiband. Dit kan ook een klein kind overkomen.”

Ieperlinge Rachel D’Hulster (24) en haar vriend Gauthier wandelden op vrijdag 13 november even voor 18 uur met hun vier maanden oude puppy Tilly Rose op de Ieperse vestingen ter hoogte van het Houten Paard. “Uit het niets dook plots een beige staffordachtige hond op. Die hond sprong op Tilly Rose, die enorm jankte van de pijn. Het geluid ging door merg en been. Ze werd meteen in de halsstreek gebeten, met de bedoeling om haar te doden. Mijn vriend trok haar via de leiband omhoog om haar vrij te krijgen. De aanvallende hond liep los en zijn baasje maakte geen aanstalten om tussenbeide te komen of te helpen. Nadat we Tilly Rose in veiligheid konden brengen, maakten we hem duidelijk dat hij zijn hond aan de leiband moest houden. Dat is verplicht op die plek. Hij reageerde zelf agressief en liep dan gewoon door. Ik was volledig in shock, want ik beschouw mijn huisdier als mijn kind”, vertelt Rachel.

Nog nare ervaringen met stafford en baasje

“Achteraf merken we dat ze serieus toegetakeld was: ze had een wonde van een vijftal centimeter in de hals. We konden die avond gelukkig nog bij dierenarts Werquin terecht, die de wonde kon hechten. Hadden we niet meteen ingegrepen, dan had zij dit niet overleefd. We moeten nu opnieuw van nul beginnen om haar te leren omgaan met andere honden.”

Rachel deed aangifte bij de lokale politie en lanceerde een oproep op sociale media. “Het was de eerste keer dat we zoiets meemaken, maar uit de vele reacties bleek dat anderen ook al nare ervaringen hadden met een stafford en zijn baasje op de vestingen. De jongeman is nog niet geïdentificeerd, maar er loopt een onderzoek en er zijn verschillende verdachten. Hopelijk wordt hij opgespoord en aangepakt, want dit kan ook een klein kind overkomen. Op de rustige vestingen verwacht je zoiets niet.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier