Vanaf donderdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaad. De gratis zakjes bevatten een mengsel van zaden van éénjarige planten: ze groeien en bloeien in één jaar tijd en moeten ieder jaar heraangelegd worden. Elke zakje bevat 10 g - goed voor ongeveer 5 m².

Het mengsel werd door het provinciebestuur ontwikkeld, in samenwerking met Inagro vzw, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw in West-Vlaanderen.

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

Met deze actie wil de Provincie mensen ervan bewust maken dat iedereen kan helpen aan oplossingen, elk op zijn eigen terrein.

Een gratis zakje kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/webshop, via 0800 20 021 of via provincie@west-vlaanderen.be of kan afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge).

Vanaf donderdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaad. De gratis zakjes bevatten een mengsel van zaden van éénjarige planten: ze groeien en bloeien in één jaar tijd en moeten ieder jaar heraangelegd worden. Elke zakje bevat 10 g - goed voor ongeveer 5 m².Het mengsel werd door het provinciebestuur ontwikkeld, in samenwerking met Inagro vzw, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw in West-Vlaanderen.Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.Met deze actie wil de Provincie mensen ervan bewust maken dat iedereen kan helpen aan oplossingen, elk op zijn eigen terrein.