Het gaat om bomen uit een gebied van 41 hectare die intussen gemarkeerd werden. Ivan De Clerck had opgeroepen tot de protestactie. Hij wil de bomenkap nog juridisch voorkomen. Meteen vond hij steun bij heel wat liefhebbers van groen en bomen. Ze wijzen er op dat er reeds in 2012 een grote kap geweest is in het bos en dat nu zeven jaar later opnieuw moet gekapt worden.

De actievoerders hebben de bomen voorzien van een rood lint en affiches aangebracht met de boodschap 'ik haat kettingzagen'. De Brugse politie kwam ter plaatse om te zien of alles ordentelijk verliep.

Intussen heeft het Agentschap Natuur en Bos reeds infoborden aangebracht aan het bos waarbij ze hun standpunt verdedigen voor de kap. Zij zullen de gekapte bomen vervangen door 4000 nieuwe bomen en daarnaast wordt nog 23 hectare weiland omgezet in bosgebied tussen dit jaar en 2026.

(SR/foto SR)

Het gaat om bomen uit een gebied van 41 hectare die intussen gemarkeerd werden. Ivan De Clerck had opgeroepen tot de protestactie. Hij wil de bomenkap nog juridisch voorkomen. Meteen vond hij steun bij heel wat liefhebbers van groen en bomen. Ze wijzen er op dat er reeds in 2012 een grote kap geweest is in het bos en dat nu zeven jaar later opnieuw moet gekapt worden. De actievoerders hebben de bomen voorzien van een rood lint en affiches aangebracht met de boodschap 'ik haat kettingzagen'. De Brugse politie kwam ter plaatse om te zien of alles ordentelijk verliep. Intussen heeft het Agentschap Natuur en Bos reeds infoborden aangebracht aan het bos waarbij ze hun standpunt verdedigen voor de kap. Zij zullen de gekapte bomen vervangen door 4000 nieuwe bomen en daarnaast wordt nog 23 hectare weiland omgezet in bosgebied tussen dit jaar en 2026. (SR/foto SR)