Oogstgoed past zich aan de hitte aan

Het Oostgoed ontwaakt voor deze broeierige dag maar neemt passende maatregelen. © (Foto JM)
Redactie KW

Elke zaterdag kan je in de Oosthoekstraat 11 terecht om zelf je groenten van het veld te halen. Thijs Demeulenaere van het Oostgoed zet zijn veld ter beschikking en laat je toe om zelf de groenten die je wenst te plukken.

Deze namiddag kun je hier coronaproof groenten plukken en ze passen zich ook aan de hitte aan. Er kunnen vooraf samengestelde pakketjes bekomen worden zodat je zelf niet het veld op moet. In het aanbod ook diverse sappige tomatenvariaties en verfrissende meloenen.

‘De korte keten’ zoals dit heet heeft heel wat voordelen. Je haalt je groenten daar bij rechtstreeks, zonder tussenpersonen, bij de boer die producent is. Je krijgt de garantie van versheid want alles wordt vers geplukt. De moestuin is de grote passie van de landbouwerszoon uit Ardooie die samen met zijn vriendin Stefanie vele uren in de moestuin spendeert. “Er zijn in onze regio al aardappelautomaten, hoevewinkels en melkautomaten, maar een zelfplukmoestuin is er nog niet”, zegt Thijs en daarmee heeft hij een primeur voor deze regio.

Mailen voor meer info doe je naar thijs@oostgoed.be of bel naar 0494/44 81 38.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier