Op vele plaatsen is het onweer nog volop bezig. In Loppem viel er zoveel regen dat de E40 volledig blank kwam te staan. Dat was ook het geval in Jabbeke, en op de E17 in Kortrijk. "Die snelwegen zijn intussen weer vrijgegeven", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het verkeerscentrum. "Het is nu Antwerpen dat met felle buien te maken krijgt."

Opgepast in Loppem op E 40 richting Gent! Be safe!

Geplaatst door Chris Bourgois op Woensdag 17 juni 2020

In Torhout viel er woensdagmiddag naast regen ook flink wat hagel.

Onweer in Torhout NoodweerBenelux

Geplaatst door Ronny Mylle op Woensdag 17 juni 2020

Maar ook stevige regenbuien:

In Varsenare viel aardig wat regen op korte tijd:

Ook bij Deceuninck Quick-Step, die deze week in onze contreien trainen, hebben ze het Flandrien-weer opgemerkt:

Dreigende donderwolken ook boven Sint-Andries bij Brugge:

Tussen Brugge en Blankenberge werd zelfs een beginnende windhoos gesignaleerd:

Woensdagavond zouden er nog onweerachtige buien kunnen vallen. In de loop van de nacht trekt de buienzone Nederland in en zou het vanuit het zuidwesten droger worden met brede opklaringen. Lokaal is wat nevel of mist mogelijk. De minima schommelen tussen 10 graden in Belgisch-Lotharingen en 15 graden in het noorden van het land. De wind blijft meestal zwak uit veranderlijke of zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Beterschap vanaf vrijdag

Donderdagochtend is het tijdelijk droog weer met brede opklaringen. Stapelwolken vormen zich echter vrij snel. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. Vooral in het westen van het land kunnen er nog soms felle buien vallen, plaatselijk met een donderslag, elders is het droger. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee ontstaat er in de namiddag een zeebries uit het noordwesten.

Vrijdag zijn er brede opklaringen in de voormiddag. Nadien wordt het wisselend bewolkt met kans op buien. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden bij een matige westenwind. (Belga)

Op vele plaatsen is het onweer nog volop bezig. In Loppem viel er zoveel regen dat de E40 volledig blank kwam te staan. Dat was ook het geval in Jabbeke, en op de E17 in Kortrijk. "Die snelwegen zijn intussen weer vrijgegeven", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het verkeerscentrum. "Het is nu Antwerpen dat met felle buien te maken krijgt."In Torhout viel er woensdagmiddag naast regen ook flink wat hagel.Maar ook stevige regenbuien:In Varsenare viel aardig wat regen op korte tijd: Ook bij Deceuninck Quick-Step, die deze week in onze contreien trainen, hebben ze het Flandrien-weer opgemerkt:Dreigende donderwolken ook boven Sint-Andries bij Brugge:Tussen Brugge en Blankenberge werd zelfs een beginnende windhoos gesignaleerd:Woensdagavond zouden er nog onweerachtige buien kunnen vallen. In de loop van de nacht trekt de buienzone Nederland in en zou het vanuit het zuidwesten droger worden met brede opklaringen. Lokaal is wat nevel of mist mogelijk. De minima schommelen tussen 10 graden in Belgisch-Lotharingen en 15 graden in het noorden van het land. De wind blijft meestal zwak uit veranderlijke of zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.Donderdagochtend is het tijdelijk droog weer met brede opklaringen. Stapelwolken vormen zich echter vrij snel. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. Vooral in het westen van het land kunnen er nog soms felle buien vallen, plaatselijk met een donderslag, elders is het droger. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee ontstaat er in de namiddag een zeebries uit het noordwesten.Vrijdag zijn er brede opklaringen in de voormiddag. Nadien wordt het wisselend bewolkt met kans op buien. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden bij een matige westenwind. (Belga)