Nieuw voetpad rond de hoeve Munkenhof aan oude Leiearm

Het nieuwe voetpad langs de oude Leiearm in Ooigem. © NVR
Redactie KW

Langs de oude Leiearm tussen Desselgem en Ooigem ligt een stukje natuur rond de hoeve Munkenhof. Dat kreeg vorige week een nieuw voetpad. Volgens burgemeester Jan Stevens (CD&V) was dat helemaal verloederd.

“In een overleg met het Agentschap Natuur en Bos dat het stukje natuur exploiteert, hebben we gezegd dat het stukje natuur nog amper toegankelijk was. De tegels van het voetpad lagen schots en scheef. Met de buggy of rolstoel kon je er niet op wandelen”, weet hij.

Nu is ligt er in het stukje natuur een bredere asfaltstrook. “Het is een prachtig plekje in Ooigem, maar veel te weinig mensen kennen het. Nu het toegankelijk geworden is, hopen we dat meer mensen de kans zien om daar eens te gaan wandelen”, zegt hij.

De gemeente zal in de toekomst nog meer aanpassingen uitvoeren om mensen aan te moedigen door Wielsbeke te laten wandelen. “Zo is er bijvoorbeeld de doorsteek van de Pontweg naar de oude Leiearm. We bekijken nu hoe we dat kunnen verbeteren om het meer toegankelijk te maken. Dat wordt dan een extra route die wandelaars eenvoudig kunnen gebruiken. Verder zijn er nog enkele trage wegen die we willen aanleggen. Veilig verkeer voor wandelaars en fietsers is een rode draad doorheen onze bestuursperiode.”

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier