Natuurpunt Avelgem gaat vogels spotten op Geitenberg

© Tom Beirlaen
Redactie KW

Elk jaar organiseert Natuurpunt Avelgem begeleide uitstapjes voor geïnteresseerde natuurliefhebbers, en dat is dit jaar niet anders. In 2019 worden onder meer de vogelaars op hun wenken bediend, want op zondag 13 oktober ‘trekt’ Natuurpunt Avelgem naar De Geitenberg, geen natuurgebied, wél een vogeltrektelpost waar het panoramisch zicht niet te versmaden valt. De telpost is gelegen op de Geitenberg, temidden de akkers van Bellegem, Kooigem en Sint-Denijs.

Overigens is het moment van de uitstap niet per toeval gekozen. In oktober piekt de vogeltrek namelijk in onze streken. Hierbij is al meermaals bewezen dat de Geitenberg dan een uitgelezen locatie vormt om alle vogels -die op zoek zijn naar de Zuiderse zon- in hun volle glorie te spotten.

De uitstap van Natuurpunt Avelgem gaat van start in het Educatief Centrum te Avelgem, waar om 8u30 verzamelen wordt geblazen. Daar zal gids Dirk Libbrecht, onder meer gespecialiseerd in de Geologie en het Landschap van Zuid-West-Vlaanderen, de deelnemers meer uitleg verschaffen over de vogeltrek. Na deze infosessie trekt de groep (al carpoolend) richting Kooigem. Daar zal ook gids Yann Feryn, bestuurslid bij Natuurpunt Studie vzw en aanspreekpunt bij de Vogelwerkgroepen, de groep vervoegen. De uitstap naar De Geitenberg komt rond de middag tot zijn einde. Vergeet alvast je verrekijker niet!

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier