Multimovepad tussen De Lovie en de Sixtusbossen

Aan het startpunt op de parking bij de Canadabossen vormt een totempaal de blikvanger. © MD
Redactie KW

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaat in op een pilootproject van Sport Vlaanderen om drie multimovepaden in Vlaanderen aan te leggen. Het ANB koos als één van de drie pilootprojecten voor het domein van De Lovie in Poperinge en de Sint-Sixtusbossen in Vleteren. Het wordt een pad van ongeveer 5 kilometer lang, bestaande uit twee lussen die allebei starten op de parking bij de Canadabossen.

Een multimovepad is een aangelegd traject waarbij bewegingsvaardigheden van kinderen geoefend worden. Op het pad animeren verscheidene speelimpulsen, gemaakt uit de natuurlijke elementen van het bos, de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan stappalen, een schommel tussen de bomen, een evenwichtparcours, een slackline, …

Een van pilootprojecten van het multimovepad situeert zich op het domein van De Lovie en de Sint-Sixtusbossen. Het startpunt is reeds aangelegd met als blikvanger een totempaal en dieren gekerfd uit hout. Op deze plaats komt een infobord en een aanduiding van beide lussen.

De ene lus loopt langs de Sint-Sixtusbossen en ligt volledig op het grondgebied van Vleteren. De aanleg en uitbating gebeurt verder in overleg met de gemeente.

Parcours

De andere lus loopt deels op grond van ANB en deels op grond van De Lovie. ANB legt de lussen aan en plaatst op eigen grond nog extra speelimpulsen. De Lovie gaf toelating om op hun domein speelimpulsen aan te brengen en neemt de vernieuwde en attractieve speelplaats van de school van De Lovie op in het parcours.

De stad Poperinge engageert zich om één speeltoestel aan te leggen op de route, alsook de jaarlijkse periodieke controles van de speelimpulsen op zich te nemen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier