Mooiste tuinen Oostkamp bekroond

Redactie KW

Op vrijdag 20 september vond de proclamatie van de bebloemingswedstrijd plaats, waarbij er een winnaar was voor elke categorie.

De zomer loopt op zijn einde en het bestuur van Tuinhier Ruddervoorde-Oostkamp heeft alle ingeschreven tuinen plichtsgetrouw met een deskundig oog bezocht. Op vrijdag 20 september vond de proclamatie van de bebloemingswedstrijd plaats, een samenwerking met de gemeente Oostkamp.

Winnaars per categorie

Per categorie werd een winnaar bekend gemaakt. In de categorie voortuin ging de ereprijs van de gemeente naar Rita Vreye uit de Rooiveldtuin in Waardamme. Hendrick Debruyne uit de Emiel Welvaertstraat in Oostkamp kreeg de ereprijs voor zijn binnen- en achtertuin.

Net zoals de vorige jaren viel Jan Timmerman uit de Wollestraat in Oostkamp in de prijzen met zijn gevelbebloeming. De mooiste moestuin is terug te vinden bij Geert Pyfferoen uit de Vrijgeweidestraat in Ruddervoorde.

Proeven van Oostkampse wijn Mérula

Voor deze editie van de bebloemingswedstrijd waren 9 nieuwe tuinen ingeschreven. De tuin van Herman Vantieghem uit de Esdoornstraat in Oostkamp uitgekozen als beste nieuwkomer. Alle deelnemers kregen van het bestuur van Tuinhier een plant aangeboden.

Op de receptie, aangeboden door het gemeentebestuur, kon men in primeur proeven van de witte Oostkampse wijn, Mérula, afkomstig van het gelijknamig wijndomein in de Beernemstraat in Oostkamp.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier