"We zijn heel blij met de aanwinst. Wesley is een echte eyecatcher en hij krijgt veel bekijks. Veel mensen komen ernaar vragen nadat ze hem zagen in het nieuws", zegt dierenverzorger Bas Bovendeur. De sticker op zijn aquarium - 'gezien op tv!' - liegt er dus niet om. Zo'n exemplaar van bijna 10 kilo is dan ook zelden te zien in ons land. "Toen ik een jaar of 14 was en nog gewoon als bezoeker naar Sea Life kwam, hadden ze er ook eentje van 10 kilo. Maar het blijft uitzonderlijk. En zo oud worden ze ook maar zelden: meestal belanden ze al veel vroeger in de kookpot", aldus Bas.

(Lees verder onder de video)

Wesley's leeftijd is overigens een schatting op basis van het gewicht: een kreeft komt per jaar gemiddeld tachtig gram bij. "De Canadese kreeft groeit wel iets sneller dan de Noordzeekreeft: zo'n honderd gram per jaar. Maar dan nog is hij er zeker al tachtig", zegt Bas. Kreeft Wesley, overigens zo genoemd naar de reus van Club Brugge, vond in Sea Life ondertussen een knus hoekje waar hij rustig kan genieten van zijn oude dag. "Hij komt niet veel meer buiten", zegt Bas Bovendeur. "Net zoals wij op onze oude dag."

(WK)

"We zijn heel blij met de aanwinst. Wesley is een echte eyecatcher en hij krijgt veel bekijks. Veel mensen komen ernaar vragen nadat ze hem zagen in het nieuws", zegt dierenverzorger Bas Bovendeur. De sticker op zijn aquarium - 'gezien op tv!' - liegt er dus niet om. Zo'n exemplaar van bijna 10 kilo is dan ook zelden te zien in ons land. "Toen ik een jaar of 14 was en nog gewoon als bezoeker naar Sea Life kwam, hadden ze er ook eentje van 10 kilo. Maar het blijft uitzonderlijk. En zo oud worden ze ook maar zelden: meestal belanden ze al veel vroeger in de kookpot", aldus Bas. (Lees verder onder de video)Wesley's leeftijd is overigens een schatting op basis van het gewicht: een kreeft komt per jaar gemiddeld tachtig gram bij. "De Canadese kreeft groeit wel iets sneller dan de Noordzeekreeft: zo'n honderd gram per jaar. Maar dan nog is hij er zeker al tachtig", zegt Bas. Kreeft Wesley, overigens zo genoemd naar de reus van Club Brugge, vond in Sea Life ondertussen een knus hoekje waar hij rustig kan genieten van zijn oude dag. "Hij komt niet veel meer buiten", zegt Bas Bovendeur. "Net zoals wij op onze oude dag."(WK)