Minister Demir kent Kuurne bijna 23.000 euro toe voor verdere uitwerking Vlindertuin

De Vlindertuin bevindt zich vlak bij de bibliotheek. © OV
Redactie KW

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) trekt via het klimaatfonds 22.863,39 euro uit voor de belevingstuin in de Kuurnse Vlindertuin, vlak bij de bibliotheek. De subsidie kadert mee in de strijd tegen klimaatverandering.

Zuhal Demir, klimaatminister in de nieuwe Vlaamse regering, investeert via het klimaatfonds in projecten die zorgen voor vergroening en het klimaatrobuuster maken van bebouwde en verstedelijkte omgeving in Vlaanderen. Ook de gemeente Kuurne maakt aanspraak op een deeltje van de in totaal 8,6 miljoen euro subsidies. In heel Vlaanderen werden maar liefst 69 klimaatprojecten ondersteund door het fonds.

Natuurpunt De Vlasbekhttps://www.facebook.com/Vlasbek/https://www.facebook.comFacebook1

EXTRA STEUN VOOR DE VLINDERTUIN!

Een paar weken geleden bevestigde bevoegd schepen Francis Watteeuw dat de Vlindertuin…

Geplaatst door Natuurpunt De Vlasbek op Donderdag 12 december 2019

rich1.0https://www.facebook.com/Vlasbek/posts/518721008714210552

Samen met de milieuraad en natuurvereniging De Vlasbek werd door de gemeente in de Vlindertuin het concept van een belevingstuin uitgewerkt. De financiële steun voor dat project is volgens N-VA-raadslid Jeroen Dujardin een stap in de goede richting om de gemeente groener en leefbaarder te maken. “Steden en gemeente die de oppervalkte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit vinden in mij een partner”, verduidelijkt minister Demir de subsidie. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier