Middelkerke geeft Groene Boei aan milieubewust koppel uit Leffinge

Bieke Depoorter en Dimitri Van Nuffel mochten de prijs in ontvangst nemen © MF
Redactie KW

De Groene Boei, de milieuprijs van het gemeentebestuur van Middelkerke, gaat dit jaar naar Bieke Depoorter en Dimitri Van Nuffel.

De jaarlijkse Groene Boei, de milieuprijs van het gemeentebestuur van Middelkerke die inwoners en bedrijven aanmoedigt om een glansrijke milieuprestatie te leveren, is weer uitgereikt. De gelukkige winnaar is het koppel Bieke Depoorter en Dimitri Van Nuffel uit de Moutstraat in Leffinge. Zij proberen hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Sinds mei vorig jaar zorgen 22 zonnepanelen – aangekocht via de groepsaankoop – voor hun elektriciteit. Een oude boiler werd vervangen door een condenserende gasboiler, het koppel plaatste een nieuwe thermostaat en haalde kippen om hun keukenafval te recycleren.

Prijs ter waarde van 500 euro

Bieke Depoorter en Dimitri Van Nuffel gebruiken verder kleine trucjes om water te besparen en kozen er bewust voor om maar één gezinswagen te gebruiken. Bovendien maken ze zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets. Voor hun inspanningen krijgen ze de Groene Boei, een geldprijs uitgereikt door de milieuraad ter waarde van 500 euro. In de categorie ‘bedrijven’ waren er geen kandidaten en was er bijgevolg geen winnaar.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier