Daarvoor werkten de lokale politie, de scheepvaartpolitie en het technisch steunteam samen. Een boot van de scheepvaartpolitie scande de bodem af op zoek naar materialen. Alle voorwerpen die gevonden werden door duikers van de brandweer werden bovengehaald. Daarna ging de politie controleren of de bovengehaalde voorwerpen eventueel gelinkt kunnen worden aan criminele feiten.

"Nu en dan komen er occasionele meldingen binnen van burgers die gezien hebben hoe voorwerpen in het dok worden gegooid. Het vergt heel wat voorbereiding en werk om voor een voorwerp het Mercatordok in te duiken. Daarom voeren we nu en dan zo'n gecoördineerde actie uit", vertelt kapitein Dries Van der Veken van de Oostendse brandweer.

"Er werden heel wat fietsen uit het water gehaald. Maar ook een afbakening en veel verkeersborden. Ook een bromfiets kwam uit het water tevoorschijn. Meestal gaat het dan om gestolen fietsen of bromfietsen. De verkeersborden zijn meestal verkeersborden die in de buurt stonden van het dok en die door jongeren het water ingegooid worden na een nachtje stappen in het centrum."

(JRO)

Daarvoor werkten de lokale politie, de scheepvaartpolitie en het technisch steunteam samen. Een boot van de scheepvaartpolitie scande de bodem af op zoek naar materialen. Alle voorwerpen die gevonden werden door duikers van de brandweer werden bovengehaald. Daarna ging de politie controleren of de bovengehaalde voorwerpen eventueel gelinkt kunnen worden aan criminele feiten. "Nu en dan komen er occasionele meldingen binnen van burgers die gezien hebben hoe voorwerpen in het dok worden gegooid. Het vergt heel wat voorbereiding en werk om voor een voorwerp het Mercatordok in te duiken. Daarom voeren we nu en dan zo'n gecoördineerde actie uit", vertelt kapitein Dries Van der Veken van de Oostendse brandweer. "Er werden heel wat fietsen uit het water gehaald. Maar ook een afbakening en veel verkeersborden. Ook een bromfiets kwam uit het water tevoorschijn. Meestal gaat het dan om gestolen fietsen of bromfietsen. De verkeersborden zijn meestal verkeersborden die in de buurt stonden van het dok en die door jongeren het water ingegooid worden na een nachtje stappen in het centrum." (JRO)