Meer dan vijftig extra gemeenten aangesloten bij Statiegeldalliantie

© iStock
Redactie KW

Er hebben zich al 88 Vlaamse steden en gemeenten aangesloten bij Statiegeldalliantie. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie zelf heeft bekendgemaakt. In februari is het aantal aangesloten gemeenten meer dan verdubbeld, want een maand geleden stond de teller nog op 36.

Onder meer Maasmechelen, Dilbeek, Turnhout, Beveren, Sint-Niklaas, Mechelen en Brugge bevinden zich bij de 52 nieuwe gemeenten. Daarnaast kwamen er ook nog eens vijftien nieuwe Vlaamse bedrijven en organisaties bij. Onder meer de landbouworganisatie Algemeen Boerensyndicaat heeft zich in de loop van vorige maand aangesloten.

De Statiegeldalliantie is een samenwerkingsverband tussen Nederland en Vlaanderen, dat in november 2017 werd opgericht. De initiatiefnemers willen de Vlaamse (en Nederlandse) regering aanzetten tot de invoering van statiegeld op plastic drankflessen en blikjes.

“We willen hiermee aan de Vlaamse regering het signaal geven dat dit echt leeft bij de gemeenten. Zij moeten veel geld uitgeven aan het opruimen van zwerfvuil”, zo had woordvoerder Tom Zoete eerder al uitgelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier