Uitstekend voedsel voor de talrijke meeuwen na deze periode van vrieskou natuurlijk, maar of deze periode van koude en schrale noord en oostenwind ermee te maken heeft moet eens nagetrokken worden bij marine-biologen. Het zou immers best kunnen dat dit verschijnsel in deze periode van het jaar, kort na de winter, een wederkerend natuurlijk fenomeen is en dus niet zo uitzonderlijk.

Volgens Jan Haelters heeft het fenomeen te maken met een combinatie van koude-shock, extreme getijden en veel wind vorige week. In Yorkshire was het fenomeen nog veel spectaculairder: daar verzamelde men karrenvrachten kreeft!

(JT)

Uitstekend voedsel voor de talrijke meeuwen na deze periode van vrieskou natuurlijk, maar of deze periode van koude en schrale noord en oostenwind ermee te maken heeft moet eens nagetrokken worden bij marine-biologen. Het zou immers best kunnen dat dit verschijnsel in deze periode van het jaar, kort na de winter, een wederkerend natuurlijk fenomeen is en dus niet zo uitzonderlijk.Volgens Jan Haelters heeft het fenomeen te maken met een combinatie van koude-shock, extreme getijden en veel wind vorige week. In Yorkshire was het fenomeen nog veel spectaculairder: daar verzamelde men karrenvrachten kreeft!(JT)