De verzenders, waarvan vele niet-Bruggelingen volgens de stad, zeggen in hun berichten dat zij de koetsen uit het Brugse straatbeeld wensen. In het bijzonder dringen zij erop aan dat de burgemeester een verbod op koetsritten zou opleggen tijdens de hitte van de komende dagen.

Burgemeester Dirk De fauw laat weten niet op dat verzoek in te gaan. "Met de koetsiers werden duidelijke afspraken gemaakt en het politiereglement van Stad Brugge is bijzonder streng wat betreft de rusttijden die door de uitbaters van de koetsen moeten worden gerespecteerd", zegt hij.

Daarnaast wijst de burgervader erop dat de paarden op de Markt en aan het Begijnhof voldoende water en voeding en een ruime rusttijd krijgen. "De koetsiers kregen ook de opdracht om tijdens warme dagen stapvoets te rijden en elk paard krijgt na een dag werken een dagje verlof", vult de burgemeester aan.

"Hiermee zijn voldoende garanties ingebouwd om zorg te dragen voor de dieren. Ik wil erop wijzen dat ik minstens evenzeer bekommerd ben om het welzijn van de oudere bewoners. In het bijzonder in de woon-zorgcentra moet het hitteplan ingeschakeld worden waarbij de bewoners onder meer genoeg vocht moeten innemen en de nodige verkoeling moeten krijgen", besluit burgemeester Dirk De fauw zijn betoog.

Het Oostendse stadsbestuur heeft samen met bevoegd schepen Hina Bhatti wel beslist om de paardenkoetsen vanaf maandag 24 juni niet meer te laten uitrijden en dit zolang de warme temperaturen aanhouden. Het totaalverbod geldt enkel als het warmer is dan 28°C "Zolang de temperaturen te hoog zijn, blijven de paarden beter op een schaduwrijke plaats, op stal of in de weide", vertelt schepen Hina Bhatti.

De verzenders, waarvan vele niet-Bruggelingen volgens de stad, zeggen in hun berichten dat zij de koetsen uit het Brugse straatbeeld wensen. In het bijzonder dringen zij erop aan dat de burgemeester een verbod op koetsritten zou opleggen tijdens de hitte van de komende dagen.Burgemeester Dirk De fauw laat weten niet op dat verzoek in te gaan. "Met de koetsiers werden duidelijke afspraken gemaakt en het politiereglement van Stad Brugge is bijzonder streng wat betreft de rusttijden die door de uitbaters van de koetsen moeten worden gerespecteerd", zegt hij. Daarnaast wijst de burgervader erop dat de paarden op de Markt en aan het Begijnhof voldoende water en voeding en een ruime rusttijd krijgen. "De koetsiers kregen ook de opdracht om tijdens warme dagen stapvoets te rijden en elk paard krijgt na een dag werken een dagje verlof", vult de burgemeester aan."Hiermee zijn voldoende garanties ingebouwd om zorg te dragen voor de dieren. Ik wil erop wijzen dat ik minstens evenzeer bekommerd ben om het welzijn van de oudere bewoners. In het bijzonder in de woon-zorgcentra moet het hitteplan ingeschakeld worden waarbij de bewoners onder meer genoeg vocht moeten innemen en de nodige verkoeling moeten krijgen", besluit burgemeester Dirk De fauw zijn betoog.Het Oostendse stadsbestuur heeft samen met bevoegd schepen Hina Bhatti wel beslist om de paardenkoetsen vanaf maandag 24 juni niet meer te laten uitrijden en dit zolang de warme temperaturen aanhouden. Het totaalverbod geldt enkel als het warmer is dan 28°C "Zolang de temperaturen te hoog zijn, blijven de paarden beter op een schaduwrijke plaats, op stal of in de weide", vertelt schepen Hina Bhatti.