Leden N-VA Menen ruimen samen zwerfvuil op in de Barakken: 21 zakken vol in mum van tijd

Gewapend met witte en blauwe afvalzakken gingen de leden van N-VA Menen op pad. © WO
Redactie KW

Een 25-tal leden van de Meense N-VA-afdelingen gingen afgelopen weekend op pad om zwerfvuil te rapen in hun eigen stad. In een straal van amper 500 meter vulden ze maar liefst 21 zakken vol afval.

Zwerfvuil is een probleem, ook in Menen. Net daarom sloegen de N-VA-leden de handen in elkaar om een stukje van de stad proper te maken. Voorzitter Arne Beyens nam samen met bestuursleden Davy Debal en Etienne Kimpe het initiatief. “Al heel lang plaatsen wij een propere stad hoog op de agenda”, aldus Arne. “Ook wij beseffen dat klimaat en milieu erg belangrijk zijn. En net daarom willen we zelf ook de handen uit de mouwen steken. We hopen op die manier de inwoners van Menen, Rekkem en Lauwe bewust te maken van de zwerfvuilproblematiek.”

Zaterdag gingen een 25-tal leden van de N-VA-afdeling op pad in De Barakken. In een straal van amper 500 meter vulden ze op enkele uren tijd 21 zakken vol afval. De volledige wijk afwerken blijkt binnen het voorziene tijdsbestek niet eens mogelijk. Dat toont aan dat het zwerfvuil in de Meense binnenstad erg problematisch is en blijft. (OV/WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier