Deze plant is typisch voor de schorren van de Zwinvlakte en vormt tot half augustus een groot paars bloementapijt. De plant wordt dan ook veel bewonderd en gefotografeerd door de bezoekers van het Zwin Natuur Park.

Lamsoor is een plant uit de familie van de strandkruiden en dankt de naam aan de vorm van de bladeren. De plant bloeit één keer per jaar en dat enkele weken aan een stuk. In het weekend van 10 en 11 augustus staan parkgidsen in het Zwin Natuur Park klaar om extra duiding te geven rond de 'Zwinneblomme'.

(DM)

Deze plant is typisch voor de schorren van de Zwinvlakte en vormt tot half augustus een groot paars bloementapijt. De plant wordt dan ook veel bewonderd en gefotografeerd door de bezoekers van het Zwin Natuur Park. Lamsoor is een plant uit de familie van de strandkruiden en dankt de naam aan de vorm van de bladeren. De plant bloeit één keer per jaar en dat enkele weken aan een stuk. In het weekend van 10 en 11 augustus staan parkgidsen in het Zwin Natuur Park klaar om extra duiding te geven rond de 'Zwinneblomme'. (DM)