KV Oostende plukt 80 liter afval van het strand

© (Foto TVA)
Redactie KW

De spelers van KV Oostende hebben, in samenwerking met de Proper Strand Lopers, 80 liter zwerfvuil van het strand geplukt tussen het Zeeheldenplein en Kursaal. De actie komt er naar aanleiding van de ‘International Coastal CleanUp Day’ van aanstaande zaterdag.

Tijdens de internationale opruimdag van zaterdag worden mensen aangemoedigd om alle stranden wereldwijd proper te maken. Ook de problematiek rond plastics in zeeën en oceanen wordt onder de aandacht gebracht. “Als enige club aan de kust in de hoogste voetbalklasse willen we ons steentje bijdragen”, geeft persverantwoordelijke Bram Keirsebilck mee. Omdat KVO zaterdag moet spelen tegen Leuven, besloot de club nu al actie te ondernemen. Gewapend met prikker en vuilniszak liepen de spelers en coaches het strand en de waterlijn af. Ook leden van de Proper Strand Lopers en supportersorganisatie Kustboys waren van de partij. De buit: 80 liter zwerfvuil, waaronder blikjes, plastic bestek en veel sigarettenpeuken.

De club steunt de Proper Strand Lopers ook financieel met een cheque van 1.000 euro. Dat geld is afkomstig van de eerder georganiseerde veiling, waarbij op een teambuilding met ex-judoka Harry Van Barneveld kon geboden worden. “Als club willen we onze voorbeeldrol vervullen”, zegt KVO-trainer Alexander Blessin. “Het is best opvallend wat we hier allemaal aantreffen. Mijn vuilniszak alleen al telt vele tientallen sigarettenpeuken. We zijn blij dat we de Proper Strand Lopers kunnen helpen, want deze vrijwilligers leveren alvast uitstekend werk.” De burgerbeweging loopt ‘s zomers elke dag het strand af om afval te ruimen.

Wie zelf een handje wil helpen, kan zaterdag deelnemen aan de World Cleanup Day. De Proper Strand Lopers blazen dan op verschillende plaatsen verzamelen om 14 uur. In Oostende vormt hun strandcabine op het Klein Stand bij de strekdam het vertrekpunt. In Nieuwpoort, Bredene en Blankenberge kan je individueel of met je bubbel het strand ruimen. Vrijwilligers va de zwerfvuilorganisatie zijn present.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier