Kust verwacht veel toeristen tijdens paasvakantie

Redactie KW

Het feit dat Pasen dit jaar erg laat valt en het lenteweer van de voorbije dagen stimuleert veel mensen om in de komende weken een vakantie te boeken aan de kust. Dat meldt Westtoer vrijdag.

Vorig jaar lokte de kust in het voorjaar veel minder bezoekers door de koude temperaturen. “De kust verwacht een goede paasvakantie en alle kustgemeenten zorgen alvast voor een bijzondere vakantiesfeer”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

“Het ziet er behoorlijk uit”, zegt Bart Boelens van de vzw Kusthotels. “Als het weer ook volgende week wat meezit dan komen daar ongetwijfeld nog flink wat last-minute reservaties bij. Ook vanuit Wallonië wordt nog vaak voor twee weken geboekt in de paasvakantie. De kust verwacht bovendien veel toeristen uit Duitsland, omdat de vakantie in Noordrijn-Westfalen samenvalt met onze vakantie.”

Online Kustpas

Westtoer en vzw Kustattracties pakken dit jaar voor het eerst uit met de online Kustpas. “Daarmee krijg je tot 200 euro korting voor het hele gezin bij 32 gevarieerde kustattracties”, legt De Block uit. De kustgemeenten hebben al volop geïnvesteerd in de organisatie van evenementen. Meer dan dertig attracties zijn vanaf het weekend opnieuw open.

Vervoersmaatschappij NMBS voorziet nu al in langere treinstellen op enkele verbindingen naar de kust. Afhankelijk van het aantal reizigers wordt er beslist over het inleggen van extra treinen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier