"Uit de vele inzendingen kwam Het Guldensporencollege van Kortrijk als winnaar uit de bus voor West-Vlaanderen nadat een van de leerkrachten, Elisabeth Sinnaeve, de volgende facebook post plaatste: Perfect voor mijn leerlingen kantoor van 3 en 4 office uit het guldensporencollege Kortrijk . En we zijn in de lessen algemene vorming net bezig over het klimaat. Duimen maar. Ideaal ook dat ze allen hun eigen laptop hebben van de school." Leerlingen 'Office' krijgen les in de 'Office On Wheels' bus.", vertelt Inge Buytaert van Busworld.

De leerlingen kregen op de bus Algemene Vorming en Engels. Wat ze bij vertrek nog niet wisten is dat er op de terugweg ook een toetsmoment zou volgen. "Dan ben ik zeker dat er niemand uit het raam zit te staren", lacht hun docente. "Gelukkig zijn alle leerlingen heel enthousiast. Ik deed mee aan de wedstrijd omdat onze school geen toelating geeft aan de leerlingen om te betogen. Het is uiteraard een belangrijk onderwerp, maar de tientallen jongeren die dat doen moeten dan achteraf wel hun lessen inhalen en worden verplicht om deel te nemen aan een milieugroep. Dit leek mij een betere optie."

De leerlingen zien het in elk geval zitten. Badr Hamouchi gaat voor de eerste keer betogen, maar vindt het klimaat wel een belangrijk probleem. Zijn vriend Anass Idrissi is het met hem eens. "En het is weer eens iets anders dan een klaslokaal", voegt hij er nog aan toe.

(AN)