Korte maar hevige wolkbreuk zorgt voor schade in Oostkamp

Een dame in een beige Volkswagen kon maar net een vallende boom ontwijken, maar heeft heel veel schade aan haar wagen. © PH
Redactie KW

Een kort maar hevig onweer bracht heel wat ongemak mee in Oostkamp.

De kookles ‘Favoriete recepten’ moest afgebroken worden in het CVO van het Sint-Pietersinstituut in de Kortrijksestraat. Geen pastagerecht vanavond maar in de plaats wel ‘waterzooi ‘… Na de hevige neerslag kolkte het water in geen tijd omhoog uit de afvoerputjes in het lokaal. Het wassende water stond algauw bijna 20 cm hoog. Ook uit de stopcontacten stroomde er water. De brandweer was vlug ter plaatse, maar meer dan toezien en de paniek wat milderen kon die niet. De 11 cursisten en juf Anne hadden deze keer de handen vol met water af te voeren en te dweilen. In de cursus ‘favoriete recepten’ die elke dinsdagavond plaatsvindt, leert men eenvoudige gerechten op een creatieve en originele manier klaarmaken, vermeldt de website van de CVOSG Volwassenenonderwijs Oostkamp. “Zo wordt het koken voor alledag net dat tikkeltje meer…” Vandaag was dat zeker het geval.

Korte maar hevige wolkbreuk zorgt voor schade in Oostkamp
© PH

In de Oedelemsestraat in Moerbrugge, ter hoogte van huisnummer 110, was er meer aan de hand. Iets voor halfacht was er een hevige bliksemschicht met donderslag, direct gevolgd door een felle windstoot, die drie grote bomen neerlegde. Die vielen op een afstand van nog geen 500 meter dwars over de weg. Een dame in een beige Volkswagen kon maar net een vallende boom ontwijken, maar heeft heel veel schade aan haar wagen. Gelukkig raakte ze niet gewond. “Gelukkig dat ze niet reageerde door hard te remmen”, merkt bloemenkweker Ludo Roets op. Hij woont midden in de gevarenzone. “Anders had ze zeker de boomstam recht op haar auto gekregen, nu was het maar de zijkant die haar trof. Ik was bang dat mijn serres ook door bomen zouden vernield worden, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Eigenaardig dat de drie bomen aan dezelfde kant van de weg stonden. Misschien heeft de recente grote opkuis van de grachten, de grond wat losser gemaakt.”

De brandweer van Oostkamp had de handen vol om de bomen te verzagen en van de weg te halen. Een automobilist die tussen twee bomen in stond, zat een tijdje ‘gevangen’ totdat de Oedelemsestraat vrij was.

Korte maar hevige wolkbreuk zorgt voor schade in Oostkamp
© PH

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier