Koksijde wil storm van 14 oktober laten erkennen als algemene ramp

Redactie KW

De gemeente Koksijde wil de storm van 14 oktober laten erkennen als algemene ramp. De storm van maandag 14 oktober was hevig maar zeer lokaal en richtte zware schade aan. Heel wat bomen waaiden om, maar ook aan huizen en auto’s was er veel schade. Het lokaal bestuur Koksijde zal voor schadegevallen die niet gedekt worden door de verzekering een aanvraag indienen bij het Vlaams Rampenfonds om de storm te laten erkennen als ramp.

De hevige lokale storm hield lelijk huis in Koksijde op maandag 14 oktober. Ook De Panne kreeg het hard te verduren. Brandweer en groendiensten waren bijna een volledige week bezig om alle schade op te ruimen. De stad Koksijde meldt dat inwoners die schade hebben geleden best zo snel mogelijk contact opnemen met hun verzekeraar. De brandpolis dekt de schade aan woning en inboedel.

Voor de schadegevallen die niet gedekt worden door de verzekering, zal lokaal bestuur Koksijde een aanvraag indienen bij het Vlaams Rampenfonds om de storm door de Vlaamse regering te laten erkennen als ramp. Om dat te kunnen, moet het lokaal bestuur een dossier samenstellen met alle info over alle schadegevallen. Het is dus belangrijk dat elke inwoner met schade dit meldt bij de gemeente. Op basis van de verzamelde gegevens zal het Vlaams Rampenfonds aan de hand van wetenschappelijke of financiële criteria onderzoeken of het weerfenomeen uitzonderlijk is en voor een erkenning tot algemene ramp in aanmerking komt.

Wie schade heeft mag deze melden bij de dienst secretarie via info@koksijde.be. De deadline is 22 november 2019.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier