Knokse Lakeside Paradise opent eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux

Opening Lakedisde ijsbaan. © DM
Redactie KW

Volgende weekend opent Lakeside Paradise de eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux. Daarnaast zijn er ook 2 dito Curlingbanen.

“Het materiaal waarop geschaatst wordt bestaat uit duurzaam en gerecycleerd synthetisch materiaal dat zo goed als geen onderhoud vergt en een constante glijbaarheidsfactor biedt van 98% ten opzichte van echt ijs. Er is dus geen water noch elektriciteit nodig, en ook de buitentemperatuur doet er niet toe. Men schaatst altijd op een glad droog wit oppervlak”, aldus eigenaar Frank Vanleenhoven

Lakeside Lieselotte Robeynsn.
Lakeside Lieselotte Robeynsn.© DM

“Het is de bedoeling schaats- en curlingplezier aan te bieden gedurende alle winterweekends en vakantiedagen en dit tot en met begin februari.” De ecologische schaatsbaan is geopend van 11.00 tot 19.00 uur. De ijsbaan bevindt zich op het terras van Lakeside Paradise met een uniek zicht op het Duinenwatermeer. Parkeren kan voor de deur. Een schaatsbeurt duurt 2 uur en kost 5 euro per beurt per persoon. Vorig weekend konden alle leden van Surfers en Lakeside Paradise al gratis proefdraaien.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier