Van het station trok de stoet onder begeleiding van de politie naar het stadhuis. In de raadzaal van het stadhuis gingen een twintigtal leerlingen in overleg met burgemeester Youro Casier en schepen Bart Pynket. Naast leerlingen van de basisschool en het secundair onderwijs Futura Hellestraat en Speldenstraat, nemen ook leerlingen van Futura Geluwe deel. De boodschap op de talrijke borden was duidelijk: 'Help het klimaat, geef ons schone lucht', 'Red onze planeet, weg met CO2', 'Het klimaat is onze goeie maat', 'We zijn het beu, red het milieu', viel er onder meer te lezen.

De boodschap van deze jonge betoger is duidelijk. © LVW

Op de pui van het stadhuis was er een korte toespraak van burgemeester Youro Casier (SP.A). "Het is voor ons milieu vijf voor twaalf", aldus de burgemeester. "We steunen jullie oproep en willen samen met iedereen naar oplossingen zoeken. We doen niet mee met diegene die het probleem minimaliseren. Het is belangrijk dat jullie het verhaal verder vertellen aan ouders en grootouders."

Klimaatmars in Wervik

Wervikse jongeren van Futura - Secundair onderwijs trokken naar het Sint-Maartensplein om hun bezorgdheid te uiten over het klimaat. Burgemeester Youro Casier en schepen Bart Pynket ontvingen hen van harte en meester Wim bracht een muzikale noot op deze zonninge dag.

Geplaatst door Stad Wervik op Donderdag 14 februari 2019

Terwijl leerkracht Wim Pauwels buiten enkele nummers van zijn nieuwste album Milieudju Stop! zong, was er in de raadzaal overleg met een deel van de leerlingen. (Erik De Block)

En er werden klimaatliedjes gezongen op de pui voor het stadhuis. © LVW