Kans op lokaal fel onweer neemt komende dagen toe

De komende dagen kan het lokaal onweren. Foto: Zeebrugge. © Ruben Van Doesselaere
Redactie KW

Opnieuw is er een erg hete namiddag op komst. De zonnige momenten worden maandag wel afgewisseld met wolkenvelden, en zeer lokaal bestaat een kans op onweer. Zo’n onweer kan wel vrij fel uitpakken. Aan zee en in de Ardennen wordt het tot 31 graden, elders tot 36 graden. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht blijft het licht tot wisselend bewolkt, en aanvankelijk zijn lokaal nog onweershaarden mogelijk. Het blijft nog erg lang warm ‘s avonds.

De minima liggen tegen dinsdagochtend tussen 19 en 23 graden. Het vervolg van de dag wordt opnieuw erg heet. Lokaal bestaat weer de kans op onweer. Aan zee en in de Ardennen wordt het tot 32 graden, elders 36 tot lokaal 37 graden. ‘s Avonds hetzelfde bekende patroon: erg lang warm, met lokale onweershaarden die geleidelijk uitdoven.

Ook woensdag is het nog vrij zonnig, bij temperaturen tot 28 graden in de Hoge Ardennen en 35 graden in het centrum, maar ook onstabiel. In de loop van de dag vergroot de kans op lokale onweersbuien. Ook op donderdag een grote kans op onweersbuien, die mogelijk fel kunnen zijn. Het kwik begint te zakken, tot 26 of 27 graden aan zee en 31 graden in de Kempen.

De kans op onweer neemt af vanaf vrijdag. Het wordt dan wisselend bewolkt met hier en daar een bui, bij maxima tussen 24 graden aan zee en in de Ardennen en 27 graden in de Kempen. Op zaterdag eveneens wisselend bewolkt met kans op een lokaal buitje. Het kwik schommelt tussen de 22 en 26 graden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier