Jonge ezel schrikt van loslopende hond en ontsnapt uit weide in Groene Long

Een van de ezels in de Groene Long zette het zaterdag op een lopen nadat hij schrok van een loslopende hond. © gf
Olaf Verhaeghe

Het werd een bijzondere ochtend in de Groene Long in Kuurne. Een van de drie ezels die er al jaren verblijven, zette het op een lopen nadat een loslopende hond het dier schrik aanjaagde. Dankzij de snelle tussenkomst van enkele Kuurnenaars en de politie van de zone Vlas kon de ezel gelukkig snel gevat worden.

Kuurnenaar Dirk Debrabandere merkte tijdens zijn zaterdagse ochtendwandeling dat het jongste ezeltje in de Groene Long was uitgebroken. Geschrokken van een loslopende hond en dwars door de omheining gelopen, bleek al snel.

Verschillende buren onder wie dierenartse Karin Cobbaert snelden ter hulp en samen met agenten van de politiezone Vlas kon de jonge ezel al bij al snel opnieuw naar de weide worden gebracht. Intussen is de omheining al grotendeels hersteld en kon de ezel de eerste zorgen krijgen.

Wel benadrukt burgemeester Francis Benoit (CD&V) dat honden altijd aan de leiband moeten worden gehouden in de Groene Long. “Blijkbaar zijn er mensen die hun hond loslaten in de ezelweide, maar dat is niet goed voor de dieren. De ezels worden daar bijzonder zenuwachtig van”, stelt de burgemeester. “Bovendien is het gewoon verboden om honden los te laten in de hele Groene Long.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier