Kuurnenaar Dirk Debrabandere merkte tijdens zijn zaterdagse ochtendwandeling dat het jongste ezeltje in de Groene Long was uitgebroken. Geschrokken van een loslopende hond en dwars door de omheining gelopen, bleek al snel.

Verschillende buren onder wie dierenartse Karin Cobbaert snelden ter hulp en samen met agenten van de politiezone Vlas kon de jonge ezel al bij al snel opnieuw naar de weide worden gebracht. Intussen is de omheining al grotendeels hersteld en kon de ezel de eerste zorgen krijgen.

Wel benadrukt burgemeester Francis Benoit (CD&V) dat honden altijd aan de leiband moeten worden gehouden in de Groene Long. "Blijkbaar zijn er mensen die hun hond loslaten in de ezelweide, maar dat is niet goed voor de dieren. De ezels worden daar bijzonder zenuwachtig van", stelt de burgemeester. "Bovendien is het gewoon verboden om honden los te laten in de hele Groene Long."

Kuurnenaar Dirk Debrabandere merkte tijdens zijn zaterdagse ochtendwandeling dat het jongste ezeltje in de Groene Long was uitgebroken. Geschrokken van een loslopende hond en dwars door de omheining gelopen, bleek al snel. Verschillende buren onder wie dierenartse Karin Cobbaert snelden ter hulp en samen met agenten van de politiezone Vlas kon de jonge ezel al bij al snel opnieuw naar de weide worden gebracht. Intussen is de omheining al grotendeels hersteld en kon de ezel de eerste zorgen krijgen.Wel benadrukt burgemeester Francis Benoit (CD&V) dat honden altijd aan de leiband moeten worden gehouden in de Groene Long. "Blijkbaar zijn er mensen die hun hond loslaten in de ezelweide, maar dat is niet goed voor de dieren. De ezels worden daar bijzonder zenuwachtig van", stelt de burgemeester. "Bovendien is het gewoon verboden om honden los te laten in de hele Groene Long."