"Ze zijn jong, ze zijn zuiver, ze zijn zacht, romig en stevig, en ze smaken naar de zee", aldus Peter Sabbe van Haven & Gebuurte. Rond de podiumboot Victorine was er animatie met het Shantykoor en een folkgroep, de liefhebbers konden er proeven van de eerste maatjes - geserveerd 'aan de staart' -met een lekker jenevertje erbij.

De eerste lading Hollandse maatjes werd de haven binnengebracht met de B72 Jacqueline-Denise, het zusterschip van de Victorine, en door de bemanning op de kade gehesen in een eikenhouten vaatje. De maatjeshappening is een vaste traditie in Blankenberge. Het gebeuren wordt georganiseerd door De Scute, vissersfolkloregroep De Vrye Visscherye en het Shantykoor in samenwerking met het stadsbestuur.

(WK)

"Ze zijn jong, ze zijn zuiver, ze zijn zacht, romig en stevig, en ze smaken naar de zee", aldus Peter Sabbe van Haven & Gebuurte. Rond de podiumboot Victorine was er animatie met het Shantykoor en een folkgroep, de liefhebbers konden er proeven van de eerste maatjes - geserveerd 'aan de staart' -met een lekker jenevertje erbij. De eerste lading Hollandse maatjes werd de haven binnengebracht met de B72 Jacqueline-Denise, het zusterschip van de Victorine, en door de bemanning op de kade gehesen in een eikenhouten vaatje. De maatjeshappening is een vaste traditie in Blankenberge. Het gebeuren wordt georganiseerd door De Scute, vissersfolkloregroep De Vrye Visscherye en het Shantykoor in samenwerking met het stadsbestuur.(WK)