Net als vorig jaar organiseert burgerinitiatief 'Proper Strand Lopers' Coast Clean Up day, een giganitische strandopruimactie in het kader van World Cleanup Day. Tijdens de eerste en succesvolle editie van vorig jaar werden langs de Belgische kust maar liefst 544 vrijwilligers het strand op gestuurd om het strand schoon te maken. Ook dit jaar zetten honderden strandopruimers zich in voor het milieu.

Klimaatbewust

Omstreeks 14u deze namiddag begonnen ze eraan In De Panne. De enthousiaste strandopruimers verzamelden aan surfclub Side Shore Surfers alvorens ze begonnen aan hun zoektocht naar afval. Een overlast aan afval vormt al jaren een groot probleem voor het milieu. Ons klimaat lijdt eronder, en daar is Jack Desille ( 55 ) uit De Panne zich goed van bewust. "Ik vind het allemaal zeer zorgwekkend. Ik ben bang voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Het doet pijn om te zien hoeveel afval er wordt achtergelaten langs de Belgische kust", betreurt de vrijwilliger.

Jack Desille doet net iets meer dan de gemiddelde strandopruimer. Sinds een maand of zes doet hij dit elke dag. Deze morgen nog in Duinkerke en deze namiddag in De Panne dus. "Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat ik het strand ga schoonmaken. Het gebeurt dat ik 50 kilometer afleg op een dag", aldus Jack. "Ik ben dan ook van plan om me te blijven inspannen voor een beter klimaat." (TV)

Net als vorig jaar organiseert burgerinitiatief 'Proper Strand Lopers' Coast Clean Up day, een giganitische strandopruimactie in het kader van World Cleanup Day. Tijdens de eerste en succesvolle editie van vorig jaar werden langs de Belgische kust maar liefst 544 vrijwilligers het strand op gestuurd om het strand schoon te maken. Ook dit jaar zetten honderden strandopruimers zich in voor het milieu.Omstreeks 14u deze namiddag begonnen ze eraan In De Panne. De enthousiaste strandopruimers verzamelden aan surfclub Side Shore Surfers alvorens ze begonnen aan hun zoektocht naar afval. Een overlast aan afval vormt al jaren een groot probleem voor het milieu. Ons klimaat lijdt eronder, en daar is Jack Desille ( 55 ) uit De Panne zich goed van bewust. "Ik vind het allemaal zeer zorgwekkend. Ik ben bang voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Het doet pijn om te zien hoeveel afval er wordt achtergelaten langs de Belgische kust", betreurt de vrijwilliger.Jack Desille doet net iets meer dan de gemiddelde strandopruimer. Sinds een maand of zes doet hij dit elke dag. Deze morgen nog in Duinkerke en deze namiddag in De Panne dus. "Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat ik het strand ga schoonmaken. Het gebeurt dat ik 50 kilometer afleg op een dag", aldus Jack. "Ik ben dan ook van plan om me te blijven inspannen voor een beter klimaat." (TV)