Inzameling landbouwfolie in Poperinge

© MD
Redactie KW

Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 oktober, van 9 tot 11.45 uur en van 13 tot 16 uur wordt er landbouwfolie ingezameld.

In het voorjaar van 2020 werd de inzameling van de landbouwfolie geannuleerd door de coronamaatregelen. Daarom wordt voorgesteld om deze inzameling eenmalig drie volle dagen te organiseren in plaats van drie halve dagen. Tevens werd voorgesteld om een eenrichtingsverkeer te organiseren, waarbij de in- en uitrit verschillend is. De landbouwers kunnen inrijden via de groene poort, langs het stadsdepot rijden om daarna terug uit te rijden langs de parking van het stadsdepot.

Enkel bij een goede behandeling aan de bron is recyclage mogelijk: bezemschoon en droog, geen onzuiverheden, pakketten opgesplitst per soort en samengebonden (tot max. 18 kg), samengebonden met een strip van dezelfde folie (zeker geen vlaskoord of plastiektouw). Bigbags mogen gevuld worden met andere bigbags, maar niet met andere folies. Folies verplicht te scheiden in volgende drie fracties: dikke recycleerbare folies, dunne recycleerbare folies en bigbags.

De inzameling is enkel bedoeld voor Poperingse land- en tuinbouwers. Buiten de aangegeven uren mag geen folie aangevoerd worden. Het achterlaten van folie of gelijk welk ander afval op andere momenten, zal aanzien worden als sluikstort volgens de zonale politieverordening.

Omdat grondbedekkingsfolies (vb. aardbeien, asperges, courgetten) niet meer gerecycleerd kunnen worden, kan deze niet meer gratis aanvaard worden. Deze folie kan wel betalend aangeleverd worden op het overslagstation van IVVO, Pilkemseweg te Ieper (tel. 057/20 01 94), aan het tarief van 0,17 euro per kg (+ btw).

(AHP/foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier