De aanplant van de klimaatbossen in Kortrijk en Willebroek belooft een hele klus te worden. Daarom doen de organisatie en de stad Kortrijk een oproep om mee te komen helpen. Vanaf 14 uur is iedereen welkom op de plantsite aan Sint-Anna (parkeren kan best op de publieksparking in de Don Boscolaan). Rond 16.30 uur wordt de plantdag afgesloten met een toost op het geleverde werk.

Op 2 december stapten 75.000 mensen mee in de Klimaatmars door Brussel. Zoals beloofd zal BOS+ de helft van de 75.000 vierkante meter nieuwe klimaatbossen in Vlaanderen aanplanten. De andere helft wordt voorzien in tropische landen. "Dat is een bewuste keuze", klinkt het bij BOS+. "De klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging en onze levensstijl hier heeft een impact over de hele wereld."

In Kortrijk zal voornamelijk zomereik geplant worden. Volgens schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn een eerste daad in het waarmaken van de ambitie: "Deze legislatuur willen met 100 hectare bos realiseren. Met deze plantactie zetten we die woorden kracht bij."

Inschrijven voor de plantactie in Kortrijk kan via www.bosplus.be. Er wordt gestart om 14 uur, het planten duurt tot 16.30 uur. Afspraak aan Sint-Anna.