Internationaal kajakpolotornooi moet opnieuw verhuizen door blauwwieren

Redactie KW

Net als vorig jaar moet de Dikkebusse kajakpoloclub De Paddel voor hun internationale kajakpolotornooi uitwijken naar de Vestingen in Ieper.

De Ieperse vijvers in Zillebeke en Dikkebus kampen al een hele tijd met een algenprobleem. Schadelijke en giftige blauwwieren ontwikkelen zich in het water met extreme vissterfte als gevolg in de vijver van Zillebeke en de watersport werd verboden op Dikkebusvijver.

Dat brengt heel wat problemen met zich mee voor de plaatstelijke kanoclub De Paddel. In juni zijn er planteneilandjes gepland om het algenprobleem aan te pakken. “Tot maandagmorgen was er nochtans geen vuiltje aan de lucht”, vertelt burgemeester Jan Durnez. “Dit weekend organiseert De Paddel hun internationaal kajakpolotornooi, het grootste in Europa. Vorig jaar hebben we door het algenprobleem in extremis moeten uitwijken naar de Kasteelgracht op de Ieperse Vestingen. Dit jaar zou het tornooi opnieuw in het vertrouwde water van Dikkebus kunnen plaatsvinden, want de controles de voorbije weken waren positief. Maandagmorgen heeft de milieudienst van de stad een nieuwe controle gedaan en die bleek helaas negatief voor De Paddel. Er zijn opnieuw te veel blauwwieren, het gevolg van de warmte en droogte van de voorbije weken. Watersport is dan verboden en daarom hebben we samen met de organisatoren beslist om het tornooi opnieuw te laten plaatsvinden in Ieper.”

(JL – foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier