Inhuldiging van de nieuwe toegangsweg naar het Diefhondbos in Menen

Aanwezige kinderen Aiko en Luna mochten een houten wegwijzer onthullen. © MP
Redactie KW

Ter gelegenheid van de “Dag van de trage weg” organiseerden het Gemeentelijk Beweging.Net Menen – Lauwe – Rekkem en de werkgroep Diefhondbos de officiële inhuldiging van de nieuwe toegangsweg naar het Diefhondbos.

Na een welkomstwoord door Vincent Dumortier schetste Michel Werbrouck de historiek van dit bos en de diverse stappen die ondernomen werden om een nieuwe toegangsweg via de Noordstraat te realiseren.

“Als werkgroep Diefhondbos, die sinds 1981 actief begaan is met de realisatie van het Diefhondbos op het oude huisvuilstort van Menen, is dit het eindpunt van een lange weg”, aldus Michel. Hij bracht tevens hulde aan de pioniers van het Diefhondbos Emiel Vanootghehem en Maarten Dejonckheere en riep het afwezige stadsbestuur op voor een beter onderhoud van de trage wegen en de renovatie van onder andere de Preshoekwegel en de Nachtegaalwegel. Michel richtte ook een dankwoord aan de vrijwilligers die het Diefhondbos net houden en aan Jan Allegaert, die met Natuur- en bos regio Kortrijk, de nieuwe toegangsweg realiseerde.

Ook Jan Allegaert nam het woord en schetste de verdere ontwikkelingen van het Diefhondbos. Hij stelde dat het bos steeds toegankelijk is voor spelende kinderen, wandelaars en mountainbikers. Hij had het ook over de specifieke vegetatie die dergelijk bos rijk is. Als experiment zou men maaisel van bermen van het kanaal Kortrijk – Bossuit naar het Diefhondbos brengen om de vegetatie nog diverse en bloemrijker te maken.

Aanwezige kinderen Aiko en Luna mochten een houten wegwijzer onthullen. De wegwijzer is van de hand van Jacky Dornseiff die er een prachtig houtsnijwerk wist van te maken.

De weg werd voorzien van een net bord.
De weg werd voorzien van een net bord.© MP

Alle aanwezigen werden uitgenodigd voor een boswandeling langsheen de nieuwe toegangsweg. Het geheel werd besloten met een receptie waarbij geklonken werd op de nieuwe toegangsweg. Daarmee werd de “Dag van de trage weg” afgesloten.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier