Gedreven kennersvertelden honderduit over onze zoemende bondgenoten: de bekende honingbij en de vrijwel onbekende wilde bijtjes. Over hun onvoorstelbaar boeiende leven, hun enorme en onmisbare nut en de vele problemen die de bijen in ons leefmilieu bedreigen. Schepen Valentijn Despeghel gaf duiding bij het waarom van een bijenavond en deed daarbij ook een oproep aan de bevolking om zich op eender welke manier in te zetten voor de biodiversiteit binnen onze leefwereld.

Aan het begin van de avond werd ook het 'Bijencharter van de Vlaamse Imkersbond' ondertekend door diverse partijen: de stad Ieper, Regionaal Landschap Westhoek, De Westerbie, Natuurpunt De Bron VZW en natuurlijk ook de Ieperse milieudienst.

(EF)

Gedreven kennersvertelden honderduit over onze zoemende bondgenoten: de bekende honingbij en de vrijwel onbekende wilde bijtjes. Over hun onvoorstelbaar boeiende leven, hun enorme en onmisbare nut en de vele problemen die de bijen in ons leefmilieu bedreigen. Schepen Valentijn Despeghel gaf duiding bij het waarom van een bijenavond en deed daarbij ook een oproep aan de bevolking om zich op eender welke manier in te zetten voor de biodiversiteit binnen onze leefwereld.Aan het begin van de avond werd ook het 'Bijencharter van de Vlaamse Imkersbond' ondertekend door diverse partijen: de stad Ieper, Regionaal Landschap Westhoek, De Westerbie, Natuurpunt De Bron VZW en natuurlijk ook de Ieperse milieudienst.(EF)