Hotel Ramada en jeugdherberg De Ploate behalen Groene Sleutel

General manager Rita Poissonnier en assistent manager Kristoffel Verdonckt van Hotel Ramada met het Groene Sleutel-label. (Foto ML)
Redactie KW

Voor de tiende keer reikten de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen de Groene Sleutels uit. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen: Hotel Ramada Oostende en jeugdherberg De ploate vielen in de prijzen.

“Ons hotel heeft een grondige renovatie ondergaan in 2014-2015”, zegt general mananger Rita Poissonnier van Hotel Ramada. “Toen hebben we al rekening gehouden met het oog op het behalen van de Groene sleutel, onder andere door het installeren van een nieuwe condenserende ketel uitgerust met gasbrander met lage NOX en CO-uitstoot, waterspaarders, aankoop groene energie, nieuw VRV systeem… Naast het opstellen van een milieubeleidsplan hebben wij ook extra inspanningen gedaan om het waterverbruik te reduceren. Alle kranen en douches zijn voorzien van waterspaarders zonder te moeten inboeten op de kwaliteit.”

Strandrangerlab

Jeugdherberg De Ploate mag al voor de tweede jaar op rij de Groene Sleutel ontvangen. Een tevreden Carl Craey: “Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden maken we onder andere gebruik van een warmte krachtkoppeling, zonnecollectoren en boiler, opvang en gebruik van regenwater, LED- en TL-spaarverlichting , driedubbel gelaagde ramen met een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde, GBS-energiebeheersysteem, sleutelkaartjes die de nutsvoorzieningen op de kamers besturen…”

(ML)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier