Honderden bomen gekapt voor de veiligheid langs de tramlijn in De Haan

© LB
Redactie KW

Er is commotie ontstaan over het kappen van bomen tussen de Vosseslag en Wenduine langs de Koninklijke Baan. Daar werden honderden bomen gekapt in een zone van 20 meter langs de tramlijn.

Ook burgemeester Wilfried Vandaele (Open & N-VA) sprak zijn ongenoegen uit. “Een paar zware kranen laten een ware ravage achter. Ik ken de argumenten en ik ga ervan uit dat wat nu een grote ravage is, over enkele maanden niet meer zichtbaar zal zijn, maar je kunt het de mensen niet kwalijk nemen dat ze dit niet begrijpen. Iedereen wil meer bomen, ook om het klimaatprobleem aan te pakken, en dan gaat men bomen kappen. Een echte kaalkap trouwens. Ik ben er dus echt niet blij mee en vind dat men met minder kap ook een veilige situatie voor de tram had kunnen scheppen“, vindt Vandaele.

Boswachter Jeremy Demey begrijpt niet waarom er nu pas kritiek komt. “We hebben deze werken duidelijk op voorhand gecommuniceerd via de pers en via sociale media. Ik heb ook een wandeling georganiseerd om meer toelichting te geven en daar zijn welgeteld vijf mensen op afgekomen. We doen deze kap zeker niet voor ons plezier. We moeten wel een brede zone nemen want als een boom van 22 meter valt op 20 meter dan ligt het nog altijd op de sporen. Ik begrijp dat dit geen mooi zicht is, maar we zorgen ervoor dat er inheemse struiken in de plaats komen die veel beter zullen zijn voor de dioversiteit”, vertelt Demey.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier