IN BEELD - Toeristen in Oostende op zoek naar verkoeling op warmste dag van het jaar

37 graden, waarschijnlijk de hoogste temperatuur ooit gemeten in Oostende en aan de kust. Waar de zonneterrassen bij een topzomerdag normaal vol zitten, waren ze nu leeg. Veel te warm om een plaats in de zon op te zoeken. De zee daarentegen zat barstensvol. De Oostendse brandweer had de handen vol. . Iedereen zocht verkoeling in het water.

Terrassen in Ieper blijven dicht door de hitte

In de Westhoek steeg de temperatuur donderdag, net als op vele andere plaatsen in het land, tot veertig graden Celsius. Dat bleef niet zonder gevolgen: enkele terrasjes op de Ieperse Grote Markt bleven tijdens de warmste momenten van de dag gesloten.

Kortrijk onderzoekt maatregelen om stad hittebestendig te maken

Schepen Wout Maddens zocht donderdag uit hoe warm het in Kortrijk en haar deelgemeenten is. De temperaturen schommelden om 15 uur tussen 32 graden onder de bomen op 't Plein en ruim 40 graden aan de Halletoren op de Grote Markt. Samen met landschapsarchitect Denis Dujardin geeft hij mee hoe Kortrijk zich in de toekomst wil wapenen tegen hoge temperaturen.

Tijdens hittegolf gratis zwemmen in jarig Torhouts zwembad

Het stedelijke zwembad in Torhout bestaat 50 jaar en dat wordt een jaar lang met tal van festiviteiten gevierd. Daar komt nu een extraatje bij. Gezien de huidige hittegolf heeft het stadsbestuur beslist om het zwembad op donderdag 25 juli van 17 tot 20 uur en op vrijdag 26 juli van 14 tot 21 uur gratis open te stellen.

Speelpleinwerking Wasper in Kortrijk houdt het hoofd koel: "Goed voorbereid"

Ook bij Speelpleinwerking Wasper op de Warande in Kortrijk proberen ze dezer dagen het hoofd koel te houden. Een extra waterbar, dubbele fruitrondes, waterballonen en een berg zonnecrème moeten de kinderen beschermen tegen de hitte. "Verder doen we alles zo traag mogelijk, aan het tempo van een man op de maan", aldus coördinator Henk Vandeginste.

Captatieverbod in onze provincie wordt sterk uitgebreid

Het captatieverbod in de provincies West-Vlaanderen en Limburg wordt uitgebreid. Dat hebben de provinciale overheden woensdag meegedeeld. De nieuwe regeling is in West-Vlaanderen woensdag al van kracht, in Limburg is dat vanaf donderdag.

Code oranje voor alle Vlaamse bossen en natuurgebieden

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft woensdag code oranje afgekondigd voor alle natuurgebieden en bossen in Vlaanderen, omdat ze erg droog zijn en er brandgevaar is. Vuur maken is verboden, de brandtorens worden permanent bemand, en bij brand rukt de brandweer versterkt uit.